Cookies

Bij de omgang met cookies op de website rekening wordt gehouden met de beveiliging van uw persoonsgegevens.

Cookies zijn kleine bestandjes die bij een bezoek aan de website worden meegestuurd en  op uw computer, tablet of mobiele telefoon worden opgeslagen. Er zijn drie soorten cookies:... 

Altijd actief

Functionele cookies zorgen ervoor dat de website correct functioneert.

Analytische cookies meten het bezoek van de website. Met deze cookies verzamelen we bezoekersgegevens op een anonieme wijze. Deze gegevens worden gebruikt voor statistische analyses.

Social Media cookies maken het mogelijk om de inhoud van onze website te delen via Social Media. Social Media netwerken doen aan profilering en tracking van bezoekers. Door deze cookies te accepteren kan je internetgedrag gemonitord worden door Social Media.

Geen cookies om weer te geven

Met Advertentie cookies kunnen advertenties worden afgestemd op jouw surfgedrag. Door deze cookies te accepteren kan je surfgedrag gemonitord worden door advertentienetwerken en kunnen adverteerders via een online-veiling advertenties plaatsen bij bezoekers die waarschijnlijk belangstelling hebben voor hun producten of diensten.

Geen cookies om weer te geven

Interesse cookies zorgen ervoor dat we de inhoud van onze website voor jou kunnen optimaliseren, op basis van jouw interesses. Zonder deze cookies krijg je een standaard aanbod op onze website.

Geen cookies om weer te geven

Voorbereiding voor de operatie

Voorbereiding voor de operatie

Wanneer de operatiedatum is gepland, wordt u ingedeeld bij de bijeenkomst Voorbereiding voor OK (VOK). In deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven over de laatste fase voor de operatie. 

Voorlichting operatie

Via onderstaande link vindt u de powerpoint presentatie betreffende de voorlichting voor de operatie terug

Brochure: Voorbereiding en voedingsadviezen voor uw operatie

Indien u na het beluisteren van de presentatie nog vragen heeft, dan kan u uw vragen mailen naar: dietist.bariatrie.boz@bravis.nl. Het verzoek om altijd uw naam en geboortedatum in uw e-mail te vermelden.

Voorbereidend dieet (Pre-dieet)

U krijgt van de diëtist een voorbereidend dieet: het zogenaamde Pre-dieet:
In een korte periode van 10 (maximaal 14) dagen voor de operatie wordt u ondersteund bij een afslanktraject, zodat de lever gaat slinken en het vet in de buik minder wordt. Hierdoor wordt technisch de kans van slagen van de operatie vergroot en de kans op complicaties afneemt. In deze periode worden tijdelijk de eetgewoonten aangepast.

Bij dit voedingsadvies is het van belang om de hoeveelheid koolhydraten in de voeding in grote mate te verlagen. Koolhydraten is een verzamelnaam voor alle soorten zetmeel en suikers. Koolhydraten zitten bijvoorbeeld in brood, aardappelen, rijst, pasta, peulvruchten, suikerrijke dranken, fruit en snoep. Dat betekent dat er een zeer beperkte consumptie van alle producten die suiker of zetmeel bevatten, wordt voorgeschreven.

Doordat het lichaam weinig koolhydraten krijgt aangeboden, worden de reserves koolhydraten, die in glycogeenvoorraden liggen opgeslagen in het lichaam, verbruikt. Hierdoor wordt de glycogeenvoorraad in de lever kleiner, waardoor deze slinkt. Het lichaam gaat in dit proces sneller over op de verbranding van vetten, waardoor de vetreserves worden aangesproken.

Naast het minderen van koolhydraten in de voeding, is het van belang te letten op de vetten in de voeding. Vermijd daarom zo veel mogelijk vet en vetrijke voedingsmiddelen in uw voeding. Wel is het van belang een halvarine, olie of bak- en braadvet te gebruiken bij het bereiden van de maaltijd. Dit is van belang omdat deze producten in vet oplosbare vitamines bevatten die onmisbaar zijn voor het lichaam.

Belangrijke aandachtspunten tijdens het predieet:

  • Gebruik GEEN suiker of suikerhoudende producten
  • Gebruik GEEN (light)vruchtensap
  • Gebruik GEEN fruit tijdens het dieet
  • Gebruik GEEN koolhydraatrijke producten, zoals brood, aardappelen, pasta’s, rijst, bami, peulvruchten
  • Gebruik WEL een multivitaminesupplement